Gofry z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYMIESZAĆ MĄKĘ, SÓL, CUKIER, ŻÓŁTKA, STOPIONE MASŁO Z ODROBINĄ MLEKA,
ROZTRZEPAĆ ABY NIE BYŁO GRUDEK I DALEJ MIESZAJĄC DOLEWAĆ RESZTĘ MLEKA.DODAĆ ZAPACH.PRZYKRYĆ I ODSTAWIĆ.
W TYM CZASIE ROZGRZAĆ GOFROWNICĘ.
UBIĆ BIAŁKA LECZ NIE ZA MOCNO I DODAĆ JE DO CIASTA. DELIKATNIE POŁĄCZYĆ.
GOFROWNICĘ NATŁUŚCIĆ I NALEWAĆ TYLE CIASTA, ABY TYLKO ZAKRYĆ KRATKĘ.
SMAŻYĆ 3-4 MINUTY.
POTEM USTAWIAĆ POJEDYŃCZO W POZYCJI PIONOWEJ ABY PRZESTYGŁY.
PODAĆ Z CUKREM PUDREM LUB BITĄ ŚMIETANĄ.
IDEALNY SPOSÓB NA BITĄ ŚMIETANĘ TO
NP. UBIĆ 400 ML. /1 KUBEK PIĄTNICA/ Z CUKREM PUDREM DO SMAKU I POD KONIEC UBIJANIA DODAĆ 1 CZUBATĄ ŁYŻECZKĘ PEŁNEGO MLEKA W PROSZKU/ TJ. NIEBIESKIE OPAKOWANIE/
MLEKO W PROSZKU SPRAWIA ŻE ŚMIETANA BITA NIE PODCHODZI PŁYNEM I DŁUGO IDEALNIE SIĘ UTRZYMUJE
Komentarze