GOFRY Z BITĄ ŚMIETANĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

pyszniutkie

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 320 gram mąki
    30 gram drobnego cukru
    1 szczypta soli
    100 gram stopionego masła
    4 jajka
    2 szklanki mleka 3,2%
    aromat waniliowy
    oraz
    400 ml śmietant kremówki
    1-2 łyżki cukru pudru do smaku
    1 łyżeczka mleka w proszku pełnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gofry z bitą śmietaną 1. WYMIESZAĆ MĄKĘ, SÓL, CUKIER, ŻÓŁTKA, STOPIONE MASŁO Z ODROBINĄ MLEKA,
    ROZTRZEPAĆ ABY NIE BYŁO GRUDEK I DALEJ MIESZAJĄC DOLEWAĆ RESZTĘ MLEKA.DODAĆ ZAPACH.PRZYKRYĆ I ODSTAWIĆ.
    W TYM CZASIE ROZGRZAĆ GOFROWNICĘ.
    UBIĆ BIAŁKA LECZ NIE ZA MOCNO I DODAĆ JE DO CIASTA. DELIKATNIE POŁĄCZYĆ.
    GOFROWNICĘ NATŁUŚCIĆ I NALEWAĆ TYLE CIASTA, ABY TYLKO ZAKRYĆ KRATKĘ.
    SMAŻYĆ 3-4 MINUTY.
    POTEM USTAWIAĆ POJEDYŃCZO W POZYCJI PIONOWEJ ABY PRZESTYGŁY.
    PODAĆ Z CUKREM PUDREM LUB BITĄ ŚMIETANĄ.
    IDEALNY SPOSÓB NA BITĄ ŚMIETANĘ TO
    NP. UBIĆ 400 ML. /1 KUBEK PIĄTNICA/ Z CUKREM PUDREM DO SMAKU I POD KONIEC UBIJANIA DODAĆ 1 CZUBATĄ ŁYŻECZKĘ PEŁNEGO MLEKA W PROSZKU/ TJ. NIEBIESKIE OPAKOWANIE/
    MLEKO W PROSZKU SPRAWIA ŻE ŚMIETANA BITA NIE PODCHODZI PŁYNEM I DŁUGO IDEALNIE SIĘ UTRZYMUJE
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować