Gofry wytrawne z papryką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Gofry na słono z papryką i bazylią. Podajemy z serem pleśniowym, wędzonym łososiem i małymi słodkimi pomidorkami.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka,
    1 1/2 szklanki mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1/2 szklanki oleju,
    1 1/3 szklanka mleka,
    1/2 papryki,
    łyżka suszonej bazylii,
    szczypta soli

    dodatkowo:
    ser pleśniowy,
    wędzony łosoś,
    pomidorki paprykowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry Przekąski Ser

Gofry wytrawne z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, proszek do pieczenia, bazylię, szczyptę soli mieszamy w jednej misce.
    Paprykę kroimy w kostkę. W drugiej miesce mieszamy jajka, mleko i paprykę
    Dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy do połączenia się składników.
    Nadkładamy partiami ciasto do gofrownicy i pieczemy na 75% mocy przez 5-7 minut.
    Przed każdym nałożeniem ciasta należy gofrownicę posmarować delikatnie tłuszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować