Gofry szpinakowe z łososiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gofry zwykle kojarzą mi się z deserem na słodko. Ale czemu nie spróbować zrobić ich na pikantnie? Podane z wędzonym łososiem i jajkiem będą stanowiły eleganckie śniadanie lub lunch we dwoje.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto na gofry:

    1 jajko

    1/2 szkl mleka

    1 szkl mąki pszennej

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    łyżeczka oleju

    ząbek czosnku

    sól

    świeżo zmielony pieprz

    200 g mrożonych liści szpinaku


    kilka plasterków łososia wędzonego

    2 jajka na twardo

    pomidorki koktajlowe

    zielenina do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry Śniadanie

Gofry szpinakowe z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Szpinak rozmrozić nad kąpielą wodną (lub bezpośrednio na sicie ale będzie to dłużej trwało), odsączyć z wody. Jajko, mleko, mąkę, proszek do pieczenia zmiksować. Dodać zmiażdżony ząbek czosnku i odsączone liście szpinaku. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Gofrownicę nagrzać i posmarować olejem. Upiec gofry.


    Jeszcze ciepłe gofry podawać z łososiem, pomidorkami i fetą. Danie posypać zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować