Gofry śliwkowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry. Pieczone razem z śliwkami, słodzone erytrolem. Polecam na śniadanie lub deser.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    1 jajko
    1 z czubkiem erytrolu
    2 szklanki mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka oleju - do ciasta
    10 śliwek
    olej do gofrownicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Jajko

Gofry śliwkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry śliwkowe 1. Śliwki myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy na pół i usuwamy pestki. Śliwki kroimy w drobną kosteczkę.
    Do miski wlewamy mleko i dodajemy wybite jajko, erytrol, mieszamy.
    Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewamy olej, ponownie mieszamy. Dodajemy pokrojone śliwki i mieszamy.
    Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem, łyżką nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry studzimy na metalowej kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować