Gofry schabowe

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Niebanalny pomysł na zrobienie kotletów schabowych w 5 minut. Tak przyrządzony schab smakuje jak z grilla.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu lub karkówki wieprzowej
    sól morska
    pieprz
    łyżka płynnego miodu
    3 łyżki ulubionej musztardy, użyłam ostrej z chili

Gofry schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem. Mięso zanurzamy w sosie musztardowym. Jeśli mamy czas to odstawiamy na godzinę, by się zamarynowało.

    Plastry mięsa kładziemy na płycie rozgrzanej gofrownicy. Gofrownicę zamykamy.

    Mięso pieczemy około 3-5 minut, aż się zrumieni i powstanie brązowa kratka.


    Mięso podajemy z ulubioną sałatką oraz sosem np. jogurtowym, czosnkowym, tzatzyki...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy