Gofry ryżowe z cynamonem

4.5 (166 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cudowny zapach unoszący się podczas pieczenia spowoduje, że nie przejdziesz obok obojętnie.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    20 dag ugotowanego ryżu
    17 dag masła
    15 dag cukru
    1/2 łyżeczki cynamonu
    3 jaja
    150 ml mleka
    15 dag mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    PONADTO:

    mus jabłkowy
    bita śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry ryżowe z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać cynamon i jajka.
  • 2. Podkoniec ucierania dodać ugotowany ryż, mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • 3. Delikatnie wymieszać.
  • 4. Piec w natłuszonej, nagrzanej gofrownicy, wystudzić na kratce.
  • 5. Podawać z musem jabłkowym i bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować