Gofry ryżowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe. Gofry ryżowe pieczone w piekarniku w silikonowej formie są pyszne i proste w przygotowaniu. Możemy je upiec na deser po obiedzie, gdy wyjmiemy już z piekarnika danie obiadowe. Polecam

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 ml jogurtu naturalnego
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1 jajko
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
    4 łyżki mąki ryżowej
    do podania: bita śmietana, borówki
    oraz: forma silikonowa na 4 gofry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Placki

Gofry ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przelewamy jogurt naturalny oraz jajko i mieszamy. Następnie dodajemy cukier, proszek do pieczenia i mąkę ryżową. Miksujemy razem, aż nie będzie grudek. Przekładamy masę do formy silikonowej na gofry i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do przestudzenia na 10 minut i wyjmujemy delikatnie gofry z formy. Podajemy z bitą śmietaną i borówkami oraz posypujemy cukrem pudrem.
    Można również upiec gofry tradycyjnie w gofrownicy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować