GOFRY PEŁNOZIARNISTE

0 (0 ocen)

pyszna propozycja na śniadanie lub na deser - odkąd mam gofrownicę wymyślam różne kombinacje na gofry

Składniki:

  • 200 ml mleka,
    1 łyżka cukru waniliowego,
    ½ szkl. mąki razowej,
    ½ szkl. mąki graham,
    50 ml oleju,
    szczypta soli,
    1 jajko,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Gofry pełnoziarniste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ubijamy z cukrem, dodajemy olej, następnie mleko oraz mąki wymieszane z proszkiem. Gdyby ciasto było za gęste dodajemy trochę wody. Gofrownicę smarujemy olejem przy pomocy pędzelka. Gofrownicę rozgrzewamy, gdy już będzie dobrze rozgrzana nakładamy porcję ciasta, zamykamy gofrownicę i pieczemy ok 4-5 min. Następnie studzimy na kratce. Podajemy z dżemem, cukrem pudrem lub innymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy