Gofry na maślance

4.45 (215 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Idealnie chrupiące podane z ulubionym dżemem, to doskonała propozycja na śniadanie na słodko.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 szkl. maślanki,
    1 szkl. mąki tortowej,
    1 łyżka cukru,
    1 jajko,
    2 łyżki oleju,
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.45 (215 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maślankę miksujemy z jajkiem i olejem, dodajemy resztę składników. Gofrownicę natłuszczamy (użyłam tłuszczu w sprayu) i rozgrzewamy, nakładamy porcję ciasta, smażymy ok. 5 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować