Gofry kokosowo-jogurtowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mogą być pożywnym śniadaniem, które nasyci na cały dzień.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    3 jajka
    Szklanka mleka
    Mniejsza połowa szklanki oleju
    Łyżeczka proszku do pieczenia
    Szczypta soli, łyżka cukru waniliowego
    Szklanka śmietany kremówki
    Opakowanie jogurtu naturalnego
    Kilka łyżek wiórków kokosowych
    Cukier puder
    Dowolne owoce

Gofry kokosowo-jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną masę. Żółtka
    zmiksuj z cukrem, solą i dodawaj naprzemiennie mleko, mąkę z proszkiem
    i olej. Na końcu delikatnie wmieszaj pianę z białek. Niewielkie porcje
    ciasta wylewaj na gofrownice i piecz na złoty kolor.
  • 2. Kremówkę ubij, dodaj jogurt i cukier puder do smaku. Masę wyłóż
    na letnie gofry i udekoruj wierzch owocami i wiórkami kokosowymi. Zjedz
    zaraz po przygotowaniu, gdyż wtedy są najsmaczniejsze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy