Gofry kokosowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Chrupiace, słodkie z posmakiem kokosu. Naprawdę polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • 150g miękkiego masła
    3 jajka
    180g cukru
    5g proszku do pieczenia
    150ml mleka
    40g wiórki kokosowe
    250g mąki

Gofry kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić masło z cukrem, jajkami na pianę. Dodać i wymieszać mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i mleko.
    Trzy łyżki stołowe ciasta rozprowadzic na środku dolnej płyty grzewczej i zamknąć gofrownice. Piec ok. 3min.
    Przyrządzone gofry kładziemy na kratę do ciasta.

Porady

Gofry robilam z zimnym masłem, wyszły tak samo pyszne jak z miękkim :).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy