Gofry jarmużowe

4.67 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i zdrowe. Idealne na śniadanie, podwieczorek czy deser.
W takich gofrach łatwo możemy przemycić maluchom witaminy które zawiera jarmuż. Moje dzieci je uwielbiają

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: Z podanej proporcji wychodzi mi 10 gofrów.
    • 2 garści posiekanych liści jarmużu,
    • 2 szklanki mąki orkiszowej (typ 680),
    • 2 szklanki mleka,
    • 2 łyżki cukru lub ksylitolu,
    • 1/3 szklanki oleju,
    • łyżeczka proszku do pieczenia,
    • 2 jajka,
Wystaw ocenę:

4.67 (6 ocen)

Zobacz również:

Gofry Śniadanie

Gofry jarmużowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka rozdzielić od białek. Połączyć żółtka z mąka, mlekiem oraz resztą składników i zmiksować blenderem. Następnie osobno ubić białka na sztywno i dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Piec w rozgrzanej gofrownicy. Czas dostosować do mocy posiadanej gofrownicy. W mojej są gotowe po 4 minutach. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Mąka orkiszowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować