REKLAMA

Gofry francuskie z bitą śmietaną i jagodami

wyświetlono: 741 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Błyskawiczne gofry z ciasta francuskiego. Wystarczy tylko wyciąć kawałki ciasta i wrzucić do gofrownicy. Szybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają do drzwi...

opublikowany: 11.02.2015
Udostępnij Pinterest
  • 15 min

Składniki:

  • • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 250 ml śmietanki 30%
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 1 szklanka jagód
    • olej do smarowania gofrownicy
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. • Płat ciasta francuskiego pokroić na kawałki odpowiadające rozmiarowi gofrów.
    • Rozgrzaną gofrownicę posmarować olejem, kłaść ciasto i piec ok. 2,5 minuty.
    • Z opakowania ciasta wychodzi 7-10 gofrów.
    • Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno.
    • Gofry podawać z bitą śmietaną, obficie posypane jagodami.

Porady

Zamiast jagód mogą być truskawki, maliny czy borówka amerykańska.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JulkaTomeczek 1dd

Gofry z bitą śmietaną

Takie gofry kojarzą mi się z wakacjami nad morzem

kategoria: do kawy Desery gofry opublikowany: 06.05.2015 | wyświetlono: 6176 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: agarybak76 IMG_1607 — kopia

Gofry z bitą śmietaną i owocami

Chrupiące gofry, którym trudno się oprzeć. Zapraszam :)

kategoria: Desery gofry opublikowany: 16.06.2015 | wyświetlono: 12831 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 1
Dodane przez: JOANNA 55a IMG_1811

Gofry z bitą śmietaną

Gofry smakują wybornie, moje wnuki je uwielbiają :)

kategoria: Desery gofry jajko bita śmietana opublikowany: 27.10.2019 | wyświetlono: 347 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE