Gofry dyniowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na słodkie gofry dyniowe. Dzięki dyni gofry mają piękny kolor i są delikatne. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl puree z dyni
    3 łyżki oleju rzepakowego
    2 jajka
    1,5 szkl mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki cynamonu

Gofry dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy puree z dyni, olej, jajka i mieszamy razem. Następnie dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cynamon, Miksujemy, aż składniki się połączą i nie będzie grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i wlewamy po 2-3 łyżki ciasta na jednego gofra, zamykamy i pieczemy gofry na złoty kolor. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy