GOFRY CZEKOLADOWE

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Idealne solo, z cukrem pudrem, bitą śmietaną, czekoladą i bananami, masłem orzechowym lub owocami.

Z każdym ulubionym dodatkiem będą smakowały genialnie!

Najlepsze gofry czekoladowe ever!

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mąka pszenna – 200 g

    * kefir – 450 g

    * masło min. 82% – 60 g

    * cukier – 2 czubate łyżki

    * kakao – 1 czubata łyżka

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * soda – 1 szczypta

    * jajko – 3 szt

    * ekstrakt waniliowy – 1 łyżeczka

Gofry czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mąkę przesiewamy z cukrem, kakao, proszkiem, sodą i szczyptą soli.

    Żółtka ucieramy z masłem, wanilią i maślanką. Wlewamy do mąki, mieszamy, odstawiamy na ok. 5 minut.

    Dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy, pieczemy w mocno nagrzanej gofrownicy.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy