- 15 dag mąki,
- 15 dag cukru pudru,
- 9 dag masła,
- 5 jajek,
- 0,3 litra mleka,
- cukier waniliowy,
- szczypta soli,
- 5 dag smalcu
- dowolne nadzienie (cukier puder do posypania, owoce, dżem, bita śmietana itp.)
Sposób przygotowania przepisu:
Gofry
1.
Jajka umyć, oddzielić żółtka i utrzeć je z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Dodać przesianą mąkę, stopione masło, mleko, sól, wymieszać i połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Rozgrzać maszynkę do pieczenia gofrów, formę posmarować cienko stopionym smalcem i nalewać ciasto. Piec na złoty kolor.
Podawać posypane cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym, z dżemem, bitą śmietaną albo polane roztopioną czekoladą.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze