Gofry

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne, chrupiące, smakują wyśmienicie same, ale również posypane cukrem pudrem oraz z dodatkiem bitej śmietany i owocami.

  • 40 min

Składniki:

  • 60 dkg mąki pszennej
    4 całe jajka
    3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    15 dkg cukru pudru
    szczypta soli
    1 litr mleka
    20 dkg masła

Gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy na puch z cukrem pudrem, dodajemy, mleko, mąkę proszek do pieczenia, sól, na koniec topimy w rondelku masło i przestudzone mieszamy ze zmiksowaną masą.
  • Rozgrzewamy gofrownicę. 2. Rozgrzewamy gofrownicę, smarujemy ją cienką warstwa oleju,
  • Gofry 3. nakładamy masę,
  • pieczemy ok 2 minut na złoty kolor. 4. pieczemy ok 2 minut na złoty kolor.
  • Gofry 5. Dekorujemy według własnego uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy