Gofry

5 (184 ocen)

Pyszne chrupiące gofry pachnące masłem ten przepis warto wypróbować

Składniki:

  • • 1,5 szklanki mąki
    • 1 szklanka mleka
    • 2 jajka
    • 2 łyżki masła
    • 1 łyżka cukru
    • 1 łyżka cukru waniliowego
    • 3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
    • szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Białka ubić na sztywną pianę Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko zmiksować dodać żółtka i rozpuszczone wystudzone masło.Ciasto wychodzi dosyć gęste Połączyć delikatnie jak biszkopt z białkami smażyć w rozgrzanej gofrownicy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować