Gofry

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis z polecenia kolegi

  • 40 min

Składniki:


  • 160 g mąki pszennej
    50 g masła,
    2 jajka,
    2,5 szklanki mleka,
    2 łyżki cukru pudru,
    szczypta soli,
    bita śmietana,
    jagody,
    brzoskwinie w puszce,
    sos truskawkowy

Gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makę przesiać i dodać do niej: stopione masło, cukier puder, sól, żółtka, pół szklanki mleka. Wymieszać na gładką masę stopniowo dolewając mleko. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie z ciastem. Rozgrzać gofrownicę, posmarować masłem, piec gofry ok 6 minut. Gofry lekko ostudzić, nałożyć bitą śmietanę, pokrojone brzoskwinie, jagody i sos truskawkowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy