Gofry

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Deser, który zawsze jest mile widziany w naszej kuchni.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1 jajko
    25g mąki ryżowej
    20 g mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    30g jogurtu naturalnego
    3 łyżki cukru
    2 łyżki wody gazowanej

    Polewa:
    1 łyżka masła orzechowego
    1 łyżka słodkiej śmietany

Gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, jajko, cukier, jogurt naturalny oraz wodę. Wymieszać wszystkie składniki na gęstą masę. Gofrownicę nagrzać, spryskać olejem. Na rozgrzanej gofrownicy smażyć gofry.
    Składniki na polewę dobrze wymieszać, aż do uzyskania lekko gęstej konsystencji. Polać nią gotowe gofry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy