Gofrowe kotleciki ryżowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To pomysł na wykorzystanie ryżu. Idealne smakują z różnymi sosami na ciepło i na zimno.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ugotowany ryż ( u mnie było ok 2 szklanki )
    1 płaska łyżeczka curry
    szczypta mielonego pieprzu
    1 duże jajko klasa "L"
    odrobina oleju do smarowania gofrownicy
    2-3 łyżki mąki

Gofrowe kotleciki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Ma powstać gęsta lepka masa. Gofrownicę mocno rozgrzewamy, smarujemy pędzelkiem zamoczonym w oleju i nakładamy po kopiatej łyżce masy ryżowej. Pieczemy do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy