Gofrowe kanapki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kanapki trochę inaczej.

  • 30 min

Składniki:

  • chleb tostowy 1 opakowanie
    szynka 9-10 plasterków
    żółty ser 9-10 plasterków
    masło ok1/2 kostka

Gofrowe kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bierzemy dwie kromki chleba tostowego i w środek nich wkładamy plaster szynki i plaster żółtego sera. Zewnętrzne strony złożonej kanapki smarujemy masłem. Tak przygotowane kanapki wkładamy do nagrzanej gofrownicy i pieczemy ok 5 minut. Kanapki muszą się zarumienić. Kanapki wyjmujemy i kroimy na połowy po przekątnej. Podajemy z ketchupem lub same. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Dokładna ilość sera i szynki zależy od ilości par kromek chleba.Masłem można też posmarować kanapkę od środka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy