Gnocchi z pesto

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Swoje pasje opisuję na blogu. Jedną z nich jest gotowanie.

Składniki:

  • ● 1 kg ziemniaków
    ● 20 dag mąki pszennej
    ● 5 dag mąki ziemniaczanej
    ● 4 dag masła
    ● jajko
    ● sól
    ● mały słoik zielonego pesto

Gnocchi z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i gotujemy. Następnie
    studzimy i mielimy. Odstawiamy
    na noc.
  • 2. Do ziemniaków dodajemy
    obie mąki, jajko, miękkie
    masło i szczyptę soli. Wyrabiamy
    gładkie ciasto. Jeśli
    się będzie kleić, dosypujemy
    mąki. Formujemy małe
    kulki i spłaszczamy.
  • 3. Kluski gotujemy w osolonym
    wrzątku, aż wypłyną
    na powierzchnię. Studzimy.
    Podajemy z pesto.

Porady

Gnocchi najlepiej smakują podsmażone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy