Gotowe półprodukty pozwalają przygotować pożywny obiad nawet w zabiegany dzień :)
60 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 opakowanie faszerowanego gnocchi, u mnie z pomidorami i mozzarellą
20 g suszonych pomidorów bez oleju
1 kulka mozzarelli light
400 ml passaty pomidorowej
400 g pieczarek
150 g cukinii
1/2 papryki
1 marchewka
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
zioła prowansalskie
Gnocchi w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa pokroić, zalać passatą i gotować całość około 20 minut, aż nadmiar płynu odparuje. Doprawić do smaku. W naczyniu do zapiekania ułożyć gnocchi, zalać sosem, posypać startą mozzarellą i zapiekać przez 30 minut. Smacznego :)
Komentarze