Gnocchi w sosie śmietankowo- borowikowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatne danie z makaronu gnocchi w aksamitnym sosie śmietanowo-borowikowym. Często robię to danie, bo jest szybkie i bardzo smaczne, już jedną porcją można sobie porządnie pojeść :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron Gnocchi

    Sos borowikowy:
    350 g borowików/prawdziwków
    2 łyżki masła klarowanego
    szklanka śmietany 18%
    pieprz i sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gnocchi w sosie śmietankowo- borowikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gnocchi ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło i pokroić na drobno świeże borowiki, smażyć na malutkim ogniu do miękkości grzybków, wlać śmietanę i chwilkę wszystko smażyć, doprawić solą oraz pieprzem.
  • 3. Ugotowany makaron połączyć z sosem borowikowo -śmietanowym, chwilkę podsmażyć i wyłączyć.

Porady

Grzybów można użyć świeżych lub mrożonych

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Makaron Prawdziwki Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować