Delikatne danie z makaronu gnocchi w aksamitnym sosie śmietanowo-borowikowym. Często robię to danie, bo jest szybkie i bardzo smaczne, już jedną porcją można sobie porządnie pojeść :)
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
makaron Gnocchi
Sos borowikowy:
350 g borowików/prawdziwków
2 łyżki masła klarowanego
szklanka śmietany 18%
pieprz i sól
Gnocchi w sosie śmietankowo- borowikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gnocchi ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
2.Na patelni rozgrzać masło i pokroić na drobno świeże borowiki, smażyć na malutkim ogniu do miękkości grzybków, wlać śmietanę i chwilkę wszystko smażyć, doprawić solą oraz pieprzem.
3.Ugotowany makaron połączyć z sosem borowikowo -śmietanowym, chwilkę podsmażyć i wyłączyć.
Komentarze