GNOCCHI RAZOWE NA SŁODKO

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Inne niż klasyczne, bo z mąki razowej.

Świetnie smakują zarówno na słodko, jak i w wersji ostrej albo wytrawnej.

Z cukrem pudrem, śmietaną, gulaszem albo ulubionym sosem.

Łatwe do zrobienia i niesamowicie pyszne!

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * ugotowane ziemniaki – 700 g
    * mąka razowa – 10 g
    * maka pszenna – 150 g
    * duże jajko – 1 szt
    * sól
    * oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Kluski Gnocchi

Gnocchi razowe na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Ugotowane ziemniaki przeciskamy rzez praskę, łączymy z mąkami, jajkiem oraz szczyptą soli.

    Zagniatamy gładkie ciasto, formujemy wałek, kroimy w kawałeczki formujemy okrągłe kluseczki.

    Każdy delikatnie ściskamy widelcem i gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oliwy przez ok.3 minuty od momentu wypłynięcia.

    Podajemy z cukrem pudrem!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka razowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kalafiorowe gnocchi

To może cię zainteresować