GNOCCHI DI PANE – GNOCCHI Z CHLEBA Z MASŁEM I PARMEZANEM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam wszelkiego rodzaju gnocchi i za każdym razem wymyśla ich nową wersję!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * chleb ( czerstwy ) – 400 g
    * mleko – 250 ml
    * jajko – 1 szt
    * skórka z cytryny – 1 łyżka
    * starty parmezan – 3 łyżki
    * gałka muszkatołowa, sól, pieprz – do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gnocchi di pane – gnocchi z chleba z masłem i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Chleb kroimy w kosteczkę, namaczamy w mleku ok. 15 minut, odsączamy.

    Dodajemy starty parmezan, skórkę z cytryny, jajko oraz przyprawy.

    ( Gdyby masa była zbyt rzadka dodajemy bułki tartej ).

    Z wyrobionej gładkiej masy formujemy okrągłe kluseczki, dociskamy widelcem i gotujemy we wrzątku ok. 1,5 minuty od wypłynięcia.

    Podajemy a gorąco, przesmażone na maśle z orzechami włoskimi i tartym parmezanem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parmezan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kalafiorowe gnocchi

To może cię zainteresować