Gnocchi

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dziś Gnocchi z kiełbasą i czosnkiem.
Polecam danie bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Opakowanie gnocchi
    Pół krążka kiełbasy dobrej jakość ( najlepiej swojska :-))
    Cebula
    Czosnek według uznania (2ząbki)
    Pietruszka zielona
    Sól pieprz
    Masło

Gnocchi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gnocchi 1. Kluski gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Ugotowane kluski przecedzić i przepłukać.
    Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy cebulę pokrojoną w piórka razem z czosnkiem.
    Gdy cebula nabrała ładnego koloru dodajemy kiełbasę i jeszcze chwilę smażymy.
    Do kiełbasy dodajemy masło (2 łyżki) i mieszamy gnocchi z pietruszką oraz kiełbasą doprawiamy chwilę smażymy i gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kalafiorowe gnocchi

0 (0 ocen)

image-1dlyc33