Głeboko smażony z frytkami

4.5 (171 ocen)

Jestem wielbicielką sera camembert. Ten smażony w głębokim tłuszczu ma bardzo chrupiąca skórkę i rozpływający się środek. Do tego jeszcze frytki. NIEBO W GĘBIE

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    2 serki camembert z ziołami
    5 dużych ziemniaków
    około 1,5 l oleju

    jajko
    0,5 szkl bułki tartej


    Dodatkowo:
    Przetwory z żurawiny, bądź borówek.
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki

Głeboko smażony z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W woku bądź garnku rozgrzewamy olej.
  • 2. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na frytki.
    Serki obtaczamy w jajku, potem w bułce. I tak 2 razy
  • 3. Na koszyczek do smażenia frytek wkładamy pokrojone ziemniaki i smażymy na złoty kolor. Wsypujemy do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym.
  • 4. Do koszyczka wkładamy serki i smazymy około 5 minut. Nakładamy na talerz, dodajemy frytki. Serki polewamy konfiturami z żurawin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować