Udka w marynacie kechupowo-musztardowej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Soczyste udka nakrapiane kechupem, musztardą oraz dawką słodkiego miodu a to wszystko skąpane w różnych przyprawach. Mniamm.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 5udek
    2 łyżki przyprawy do kurczaka
    2 łyżki przyprawy do grilla
    papryka słodka
    łyżka oliwy lub oleju
    2łyżki kechupu
    2łyżki musztardy
    2łyżki miodu
    Sól,pieprz
    Cebula
    Maggi -pare listków
    2ząbki czosnku

Udka w marynacie kechupowo-musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy.
  • 2. Kechup, olej, musztardę i miód mieszamy _nakropiamy nimi udka i oprószamy przyprawami. Pozostawić na około 4 godziny.
  • 3. Wstawić do nagrzanego piekarnika razem z Pokrojoną cebulą, czosnkiem oraz maggi do 170C i piec ok.pół godziny. następnie zmniejszamy temperaturę do 160C i dalej pieczemy aż zaczną nabierać koloru. Obracamy udka na drugą stronę i również pieczemy aż zarumienieją.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy