Gęsty sos jajeczny

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealny sos do białej pieczonej kiełbaski , lub zimnych mięs - pieczonej karkówki , boczku czy po prostu szynki :)

  • 10 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    1/2 szklanki posiekanego koperku
    1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki
    1 duża śmietana 330 ml 18%
    2 łyżki majonezu
    sok z 1/2 cytryny
    sól , pieprz

Gęsty sos jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos jajeczny 1. Jajka obieramy , kroimy drobniutko.-przekładamy do naczynia.
    Majonez , śmietanę oraz sok z cytryny łączymy, dodajemy koper,pietruszkę oraz przyprawy-przelewamy do jajek.
    Dokładnie mieszamy.
    Gdy mamy czas odstawiamy do lodówki na ok pół. godz do przegryzienia i schłodzenia.

Komentarze

Podobne przepisy