REKLAMA

Gęsty lukier na mleku

wyświetlono: 23630 | dodany do książki kucharskiej: 19 | polecenia: 3

Bardzo lubię ciasta polukrowane tym lukrem

opublikowany: 16.05.2014
Udostępnij Pinterest
  • 5 min

Składniki:

  • 1 szklanka dobrego cukru pudru
    1 kieliszek ciepłego mleka
    olejek smakowy np.pomarańczowy
    skórka z pomarańczy
Ocena:

(średnia 5 z 160 głosów)

Sposób przygotowania:

  • składniki n alukier 1. przygotuj składniki.
  • lukier 2. cukier puder wsyp to miseczki, dodaj olejek smakowy i połowę mleka.
  • lukier 3. Lukier miksujemy stopniowo dodając resztę mleka.
    Czasami potrzeba więcej mleka jeśli chcemy rzadszy lukier.
    Pamiętajmy aby mleko dodawać stopniowo tak aby regulować gęstość lukru.
    Miksujemy 1-2 minutki.
    Na koniec zetrzyj na tarce skórkę z pomarańczy lub z cytrynki aby lukier ładnie wyglądał i smakował.
    Możesz też nie dodawać wtedy olejku smakowego jeśli zamierzasz dodać skórkę.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Gęsty lukier na mleku wg Marta Ryżek-Kalkowska Dodane przez: Beata12


Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Wioleta Lisik

LUKIER PLASTYCZNY

Wszystko na temat masy cukrowej, jak zrobić i jak przechowywać.

kategoria: Desery lukier opublikowany: 12.09.2013 | wyświetlono: 20842 Książki kucharskie: 53 | Polecenia: 1
Dodane przez: bozena58 bozena58

Krem mascarpone gęsty

Krem mascarpone gęsty to smaczny dodatek do wielu ciast i tortów.

kategoria: Desery krem opublikowany: 10.11.2019 | wyświetlono: 681695 Książki kucharskie: 33 | Polecenia: 1
Dodane przez: Natalia Ch 20191027_184507~2

Lukier

Lukier do babek ciast faworków

kategoria: Dodatki lukier opublikowany: 04.03.2020 | wyświetlono: 266 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE