Gęsta zupa meksykańska

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ta zupa to wynik inspiracji kuchnią meksykańską i jej podstawowymi składnikami.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 litr bulionu warzywnego
    - puszka kukurydzy
    - puszka białej fasoli
    - 4 ziemniaki
    - 1 duża cebula
    - 1 papryczka chili
    - oliwa z oliwek
    - sól, pieprz

Gęsta zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Do gotującego się bulionu wrzucamy odsączoną kukurydzę i fasolkę. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, papryczkę i zblanszowaną cebulę. Całość gotujemy przez ok. godzinę.
  • 2. Następnie blendujemy do uzyskania ulubionej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy