gęsta ogórkowa na wędzonce

4.5 (155 ocen)

  • 40 min

Koniecznie na swojskiej, dobrej kiełbasie.

  • 40 min

Składniki:

  • szklanka pokrojonych w kostkę kiszonych ogórków
    kilka ziemniaków
    2 marchewki
    pietruszka
    kawałek boczku
    laska swojskiej kiełbasy
    3łyzki mąki
    3 łyżki śmietany
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Gęsta ogórkowa na wędzonce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka dodajemy boczek i kiełbasę pokrojone w kostkę, przyprawiamy, zagotowujemy. Dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę i ziemniaki.
    Gotujemy ok 30 min.Po tym czasie dodajemy ogórki, gotujemy jeszcze 15 min. Zaprawiamy mąką i śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kiełbasa Wędzonka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować