Gęś pieczona z wędzonymi gruszkami, morelami, rodzynkami

  • wyświetlono: 536 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pieczona gąska , to bardzo smaczne danie, ale upieczona z wędzonymi gruszkami , to prawdziwa uczta.

ewaeu
  • 1 porcje
  • 180min

Składniki

pierś z gęsi ( ok 1,2 kg )

suszone morele
rodzynki
wędzone gruszki

sól
zioła prowansalskie
łyżka oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Gęś pieczona z wędzonymi gruszkami, morelami, rodzynkami

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i ponacinać skórkę. Posmarować solą , ziołami i olejem. Pozostawić w lodówce na godzinę.
    Mięso umieścić w rękawie do pieczenia i dodać garść moreli, garść rodzynek i kilka wędzonych gruszek.
    Rękaw dobrze zawiązać .
    Pieczenie ok 1,5 godz w temperaturze 180 stopni.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadgęśmorelamipieczona gęśgęś z wędzonymi gruszkamirodzynkami

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczona gęś z lubczykiem

Dodane przez: Jaga85

Pieczona gęś z lubczykiem

Rosół z gęsi z dodatkiem lubczyku...

Dodane przez: PolskaGotuje

Gęś pieczona

pyszna gąska w sam raz na święta

Gęś pieczona

Dodane przez: luna19

Gęś pieczona

pyszna i soczysta

Gęś pieczona

Dodane przez: zzewa

Gęś pieczona

na świątecznym stole nie może zabraknąć...

image-0pk84ho

Dodane przez: Reniutka

Pieczone pałki kurczaka z rodzynkami

Kurczak udał się wyśmienicie, mięso...

gęś pieczona

Dodane przez: Beata12

gęś pieczona

nie tylko na Marcina gęsina

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE