Garus

5 (188 ocen)

Staropolska zupa owocowa

Składniki:

  • 4 duże, soczyste jabłka
    4 duże gruszki
    1 szklanka mleka
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    3 goździki
    1/2 łyżeczki cynamonu
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa owocowa Garus

Garus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte owoce pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na kawałki (ze skórką). Zalać wodą, dodać goździki i cynamon i gotować, aż owoce będą miękkie.
  • 2. Ugotowane owoce przecedzić i przetrzeć. Mus owocowy zagotować i posłodzić do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w mleku i wlać do owoców. Gotować 2-3 minuty, aż maki straci smak surowizny.
  • 3. Zupę podawać z ulubionym makaronem posypaną cynamonem.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować