Garnuszek fasolowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bajecznie smaczny posiłek wymaga tylko odrobiny zaangażowaniakulinarnego.Smakuje niesamowicie.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki białej fasoli
    60 dag polędwicy wieprzowej
    20 dag pieczarek
    2 cebule
    kilka ząbków czosnku
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    serek topiony śmietankowy
    mąka
    liscie laurowe ziele angielskie
    majeranek
    sól
    pieprz

Garnuszek fasolowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę razem z kilkoma lisicami laurowymi i ziarenkami ziela
    angielskiego zalej woda i odstaw na noc. Następnie nie wylewając wody
    gotuj aż będzie miękka.
  • 2. Mięso umyj i pokrój na kawałki. Usmaż na oleju.
  • 3. Pieczarki, cebulę obierz i pokrój. Smaż aż będą miękkie.
    Następnie wrzuć do fasoli razem z mięsem. Do garnka dodaj rozdrobniony
    czosnek, serki topione i rozcieńczony koncentrat pomidorowy. Zagęść mąką rozmieszaną z niewielką ilością wody bądź zasmaż ją z olejem oleju i wlej do zupy. Zagotuj.
    Przypraw solą i pieprzem. Posyp majerankiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy