Garniec do syta

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie sycące, idealnie się sprawdzi w chłodniejsze dni.

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
    3 papryki
    0,5 kg kiełbasy
    0,5 kg kiszonej kapisty
    1duża cebula
    2 puszki pomidorów krojonych
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    słodka papryka, ostra papryka
    Pieprz,sól

Garniec do syta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, paprykę, cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy.
  • 2. Następnie dodajemy paprykę i pomidory i gotujemy 15 minut na wolnym ogniu.
  • 3. Do dużego garnka wlewamy olej i podgrzewamy, a następnie dodajemy kiełbasę i chwilę smażymy od czasu do czasu mieszając , po czym dodajemy cebulkę i jeszcze chwilę smażymy, dodajemy ziemniaki, zalewamy około litrem wody, solimy płaską łyżeczką soli i zagotowujemy.
  • 4. Na koniec dodajemy pokrojoną kiszoną kapustę, przeciśnięty czosnek pieprz, słodka i ostrą paprykę, zagotowujemy i gotujemy jeszcze około 5 minut, po czym zdejmujemy z ognia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy