Garnek rybny z morszczukiem

  • wyświetlono: 502 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Proste , smaczne i szybkie danie.

smak i uczucie
  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

700 g filetów z morszczuka
3 gałązki selera naciowego
2 duże cebule
3 średnie marchewki
200 g przecieru pomidorowego
2 łyżki masła klarowanego
3 szklanki wody
sól
pieprz
papryka słodka

Sposób przygotowania przepisu:

Garnek rybny z morszczukiem

  • 1. Rybę pokroić w mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron.
    W garnku rozgrzać masło i lekko zeszklić, ale nie zrumienić cebulę pokrojoną w piórka.
    Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i selera naciowego pokrojonego. Smażyć wszystko około 5 minut mieszając.
    Wlać wodę, przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić pod przykryciem około 10 minut na wolnym ogniu. Rybę ułożyć na warzywach polewając ją lekko sosem i dusić do miękkości warzyw.

Porady

Można podawać z ryżem, pieczywem lub ziemniakami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybawarzywaPomidoryfiletjednogarnkowemorszczuk

Komentarze

Podobne przepisy

image-02pw7vu

Dodane przez: paolineczka

Morszczuk z musztardą w warzywach

Morszczuk opatulony musztardą w...

Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami

Pyszny i sycący chłopski garnek...

rybny mascar

Dodane przez: wilczyca Aga

RYBNY MASKAR Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Dlaczego rybny? bo z rybą. Skąd...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Ślimaczki z morszczuka

Bardzo smaczne danie, doskonałe...

Grecki morszczuk

Dodane przez: Ilona61088

Ryba po grecku z morszczukiem

Grecki morszczuk pochodzi z przepisu...

Jesienny garnek z dynią

Dodane przez: Alex M

Jesienny garnek z dynią

Pikantny, rozgrzewający garnek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE