Garnek rybny z morszczukiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste , smaczne i szybkie danie.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g filetów z morszczuka
    3 gałązki selera naciowego
    2 duże cebule
    3 średnie marchewki
    200 g przecieru pomidorowego
    2 łyżki masła klarowanego
    3 szklanki wody
    sól
    pieprz
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Garnek rybny z morszczukiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić w mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron.
    W garnku rozgrzać masło i lekko zeszklić, ale nie zrumienić cebulę pokrojoną w piórka.
    Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i selera naciowego pokrojonego. Smażyć wszystko około 5 minut mieszając.
    Wlać wodę, przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić pod przykryciem około 10 minut na wolnym ogniu. Rybę ułożyć na warzywach polewając ją lekko sosem i dusić do miękkości warzyw.

Porady

Można podawać z ryżem, pieczywem lub ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Pomidor Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-18bhgn7

To może cię zainteresować