GARBUSEK

4.5 (149 ocen)

  • 50 min

Pyszne "garbate" ciasto z serem.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 2 szkl. mąki
    - 1 szkl. cukru pudru
    - 4 łyżki kakao
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1 kostka margaryny
    - 2 jajka
    Masa serowa:
    - 4 serki homogenizowane
    - 1 szkl. cukru
    - 4 jajka
    - 1 budyń śmietankowy
    - 10 dkg masła
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery

Garbusek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Garby do ciasta 1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia. Roztopioną letnią margarynę mieszamy z jajkami i dodajemy do składników w misce. Wyrabiamy ciasto, a następnie schładzamy w lodówce, aby dało się rozwałkować.
    Ze schłodzonego ciasta odkrajamy 1/4. Resztę wałkujemy i wykładamy na blachę. Z pozostałego ciasta formujemy wałeczek, kroimy jak kopytka i ustawiamy na stojąco na rozwałkowanym cieście.
  • Garbusek w całek okazałości 2. Masa serowa: Serki ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy do sera ubitą na sztywno pianę z białek. Masą serową zalewamy ciasto. Pieczemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować