Galaretkowiec z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody.
Dobrze wymieszać. Przelać do kwadratowej formy i odstawić do całkowitego stężenia.
Następnie pokroić je na prostokąty.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią spożywczą.
Przełożyć do niej galaretkowe prostokąty.
Nie trzeba ich układać równo.
Żelatynę dokładnie rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody.
Dodać cukier i cukier z wanilią i dokładnie ze sobą połączyć.
Wlać do mleka i wymieszać.
Następnie mleko przelać do tortownicy z galaretkami.
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
3 galaretki gruszkowe rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody. Ostudzić.
Gruszki obrać, przekroić na pół i wydrążyć środki.
Połówki gruszek ułożyć przecięciem do dołu na ściągniętej masie mlecznej.
Zalać tężejącą galaretką gruszkową.
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Komentarze