Galaretkowiec z gruszką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby

bardzo smaczne ciasto bez pieczenia, wymaga trochę pracy ale jego smak wynagradza czas spędzony podczas jego wykonania

  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 3 gruszki
    3 galaretki gruszkowe
    2 galaretki agrestowe
    2 szklanki mleka
    3 łyżeczki żelatyny
    1/4 szklanki wrzącej wody
    1 łyżka cukru
    2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Galaretkowiec z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody.
    Dobrze wymieszać. Przelać do kwadratowej formy i odstawić do całkowitego stężenia.
    Następnie pokroić je na prostokąty.
    Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią spożywczą.
    Przełożyć do niej galaretkowe prostokąty.
    Nie trzeba ich układać równo.
    Żelatynę dokładnie rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody.
    Dodać cukier i cukier z wanilią i dokładnie ze sobą połączyć.
    Wlać do mleka i wymieszać.
    Następnie mleko przelać do tortownicy z galaretkami.
    Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
    3 galaretki gruszkowe rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody. Ostudzić.
    Gruszki obrać, przekroić na pół i wydrążyć środki.
    Połówki gruszek ułożyć przecięciem do dołu na ściągniętej masie mlecznej.
    Zalać tężejącą galaretką gruszkową.
    Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować