Ciasto z galaretkami i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Następnie ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku i wodę. Pod koniec wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. ciasto podzielić na połowę, do jednej części dodać kakao, wymieszać. Na środek tortownicy wlewamy masę kakaową obok białą i tak do wyczerpania masy. Piecz około 35 min w temperaturze 170 stopniach.
2.Czerwoną, pomarańczową i zieloną galaretkę rozpuścić w szklance wody (każdą osobno), przelać do płaskiego pojemnika i odstawić do stężenia. Stężałe pokroić w kostki. Żółtą galaretkę rozpuścić w szklance wody i wystudzić. Zimną kremówkę ubijać z płynną żółtą galaretką na sztywno. Do ubitej kremówki dodajemy galaretki w kostkach i delikatnie mieszamy.
3. Masę wylewamy na biszkopt, chłodzimy w lodówce około 30 min, w tym czasie rozpuszczamy osobno pozostałe galaretki. Na masie układamy owoce i wylewamy tężejące galaretki. Ciasto wstawiamy do lodówki.
Komentarze