Galaretkowiec

4.5 (161 ocen)

Minimum składników, maksimum satysfakcji:):)

Składniki:

  • 4 galaretki w różnych kolorach,
    puszka niesłodzonego mleka skondensowanego.
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Galaretkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuścić w połowei ilości wody podanej na opakowaniu i wstawić do lodówki, by lekko stężały. Mleko ubić, podzielić na 4 części. Każdą część zmiksować z połową każdej galaretki. Blachę opłukać zimną wodą i warstwami wlewać kolejno kolorowe mleka i galaretki, np. na mleko zmiksowane z galaretką truskawkową wylać teżejącą galaretkę truskawkową. Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować