Galaretkowe ślimaczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Coś bardzo nowego. Niespotykanego....

  • 20 min

Składniki:

  • 1 galaretka (smak dowolny)
    2 łyżeczki żelatyny
    1 szkl wody przegotowanej chłodnej
    1 opakowanie (90g) pianek marshmallow rozdrobnionych lub troszkę więcej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Pianka

Galaretkowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę i żelatynę wsypujemy do szklanej miseczki zalewamy szklanką zimnej wody. Mieszamy,odstawiamy na kilka min i wstawiamy na ok minutę do mikrofali na najwyższą moc. Wyjmujemy i mieszamy, aż wszystko nam się rozpuści. W razie gdyby coś było nie tak można znów to podgrzać w mikrofali. Teraz wsypujemy pianki, mieszamy chwilę i znów wszystko trafia do mikrofali na ok 30 sek. Wyjmujemy, mieszamy do rozpuszczenia pianek. Wylewamy wszystko do prostokątnego naczynia np żaroodpornego, delikatnie wysmarowanego olejem i czekamy aż się zetnie. Brzegi odkrajmy ostrym nożem i zwijamy w roladę. Kroimy na dogodne dla nas kawałki i gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować