Galaretkowe ptasie mleczko

4.5 (164 ocen)

  • 1 godz. 40 min

To bardzo lekki deser, jest jednak trochę czasochłonny ze względu czas tężenia galaretek.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 3 różne galaretki
    2 jogurty naturalne- 400 g
    4 łyżki cukru
    6 łyżeczek żelatyny
    kilka herbatników
    truskawki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Galaretkowe ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Galaretki rozpuszczamy, każdą w 350 ml gorącej wody, ale najlepiej nie wszystkie od razu tylko po kolei, bo będzie problem jeżeli wszystkie zaczną tężeć w tym samym czasie.

  • 2. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody, dodajemy do niej stopniowo jogurt z cukrem. Odstawiamy do zastygnięcia.
  • 3. Truskawki kroimy w plastry.
  • 4. Na tortownicy o średni. 22 cm zakładamy obręcz i układamy na dnie warstwę herbatników.
    Kolejno wykładamy : masa jogurtowa, galaretka , masa, galaretka, masa, truskawki, galaretka. Chłodzimy kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować