Galaretkowe owoce

0 (0 ocen)

Proste, szybkie i jakie efektowne. Polubią i dzieci i dorośli.

Składniki:

  • - pomarańcze lub mandarynki,
    - owocowe galaretki ( u mnie agrestowa)

Galaretkowe owoce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • owoce 1. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Myjemy owoce.
    Odkrawamy pomarańczy tzw."czapeczkę", a przez zrobiony otwór usuwamy miąższ.
  • owoce cd 2.
    Lekko skrzepniętą galaretkę, wlewamy do skórek (najlepiej umieścić je w jakimś pojemniku, ażeby stabilnie stały, ja użyłam szklanek).
    Kroimy galaretki w średniej grubości plastry.
    Następnie te plastry przekrawamy na pół i umieszczamy na talerzu lub półmisku.

Porady

Galaretkę najlepiej zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce, wtedy będzie się lepiej kroić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy