Galaretkowa przyjemność

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Dla małych jak i dużych dzieci;)

  • 3 godz.

Składniki:

  • Po opakowaniu galaretek o smaku agrestowym, wiśniowym i cytrynowym, 500 ml śmietany 30%, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżki żelatyny.

Galaretkowa przyjemność - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki przyrządzić według opisu na opakowaniu. Wlać do miseczek wyłożonych folią spożywczą (lepiej się wyjmuje). Galaretki włożyć do lodówki, żeby stężały.
  • 2. Galaretkę wyjąć z miseczek, pokroić w kostkę. Formę (20x35cm) wyłożyć folią spożywczą. Galaretki dowolnie poukładać w formie.
  • 3. Żelatynę rozpuścić w 125 ml gorącej wody. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, na koniec wlać ostudzoną żelatynę. Całość wylać do formy. Wstawić do lodówki, żeby wszytko ładnie stężało.

Komentarze

Podobne przepisy