Galaretki w pomarańczach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Troszkę blade mi wyszły, ale następnym razem wykorzystam żywsze kolory.

  • 60 min

Składniki:

  • - galaretka agrestowa
    - galaretka cytrynowa
    - 2 pomarańcze

Galaretki w pomarańczach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomarańczy odciąć około 1 centymetr. Wydrążyć środek. Wysuszyć. Każdą galaretkę rozpuścić w 400ml wrzącej wody. Kiedy przestygną, wlej po kilka łyżek galaretki agrestowej do przygotowanych pomarańczy, odstaw do zastygnięcia. Następnie wlać kilka łyżek galaretki cytrynowej i odstaw. Powtarzaj do wyczerpanie składników.

Porady

Świetnym pomysłem jest użycie wieczek od bitej śmietany w spray'u. Po przekrojeniu wychodzą kwiatuszki do dekoracji, np. sernika na zimno.

Komentarze

Podobne przepisy