Galaretka z szynką i warzywami

4.5 (183 ocen)

Jak wykorzystać rosół z poprzedniego dnia i zalegającą szynkę w lodówce? Robimy galantynę :)

Składniki:

  • Składniki:
    Słoik groszku zielonego z marchewką i kukurydzą
    30 dag szynki
    1 łyżeczka żelatyny
    1,5 litra rosołu drobiowego
    natka pietruszki
    odrobina oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Rosół Galareta Przystawki Szynki

Galaretka z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się rosołu dodajemy łyżeczkę żelatyny, gotujemy przez kolejne 2 minuty. szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy do rosołu, słoik z mieszanką warzywna odsączamy i dodajemy także do rosołu.
  • 2. Na koniec siekamy natkę pietruszki i także dodajemy do rosołu. Gotowy rosół z dodatkami i żelatyną wlewamy do małej keksówki. Odstawiamy do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować