Galaretka z syropu wiśniowego

4.5 (143 ocen)

  • 5 godz. 50 min

Pyszny i prosty pomysł na szybki deser? Tak, ta galaretka spełnia wszystkie wymienione kryteria.I przyznam, że lepiej smakuje od tych kupowanych w torebkach, a przy tym nie zawiera konserwantów. Oczywiście musicie zwrócić uwagę na skład syropu.

  • 5 godz. 50 min

Składniki:

  • (2 porcje)
    350 ml wody
    150 ml syropu wiśniowego
    3 łyżeczki żelatyny
    sok z cytryny
    Dodatkowo:
    bita śmietana
    świeże owoce
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Syropy

Galaretka z syropu wiśniowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2a6kr8p 1. Żelatynę rozpuść wodzie, a następnie wymieszać z syropem.
  • image-1f9dt2o 2. Całość doprawić do smaku sokiem z cytryny i przelać do szklaneczek/pucharków.
    Deser wstawić do lodówki - do momentu całkowitego stężenia galaretki.
  • image-1iik1nv 3. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną oraz opcjonalnie świeżymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować